I'M ALL HERE, PEOPLE

December 31, 2013

Product review: Silkygirl VS Pixy makeup remover

Sooooooooooo, I'm starting my first post for 2014 in my blog with makeup review. Sorryy sangat-sangat pada mereka yang mengimpikan update tahun 2014 yang best-best, tapi saya sengaja create lain sikit sebab boring lah tengok blog orang nak update welcome new year 2014, almost every entry on their blog! well, whatever it is, Assalamualaikum and Hi to everyone! oh lupa jaga manner, finelah. Ucap jugak. Happy new year 2014, people! *done*

Saya suka makeup, tapi tak bermakna jugaklah kalau takdak cuci muka bersih-bersih lepas pakai makeup. jerawat still berketul jugak datang. Dulu, saya naive. lepas pakai makeup, cuci guna air tap. Memang taklahh kan muka tu nak completely bersih! Now, Al-Hamdulillah, jumpa jugak dua botol besties yang boleh saya gunakan selepas bermakeup!



JENG JENG! Makeup battle of the best, Silkyygirl VS Pixy! sebenarnya, I never heard about yang Pixy ni sebab I thought Pixy ni more on bedak compact and foundation. Tapi, now dorang dah ada inisiatif nak wujudkan makeup remover + liquid form yang boleh digunakan untuk terus hilangkan kesan makeup. Marvelous habis, you!



Shall we start? :3

Silkygirl 

            >> YANG BEST: Botol color pink *girly habis*, mostly water-based + aloe vera extract and free soap. Harga pun affordable around rm15.

            >> YANG TAK BEST: Dah nama pun makeup remover, gunakan kapas then cuci bersih-bersih but Silkygirl ni tak completely bersih. Bila cuci area eyeliner, takes time and sometimes, tak keluar pun eyeliner tu LOL Product ini ada chemical yang paling saya tak suka, FRAGRANCE!

Pixy

    >> YANG BEST: Botol pink, comel gila! water-based + extract madu asli. didatangkan dengan size botol kecil dan botol besar. Yang saya beli ni, botol besar. Harga around rm12.
Bila cuci muka guna kapas, INI THE BEST! HILANG semua makeup termasuk eyeliner. Serious, yang ni memang winner dalam bab hilangkan makeup!
         
     >>YANG TAK BEST: Sometimes, after dah pakai makeup remover ni, keluar jugaklah 1-2 biji rashes kecil. I don't know about this until lah pakai almost seminggu. Indeed, memang keluar rashes kecil everytime pakai. Saya berkulit sensitif, jadi mungkin kesan menggunakan makeup remover ini berlainan, ikut muka masing-masing ya :) Oh ye, product ini juga ada chemical such as FRAGRANCE *dem

Well guys, ni semuanya based on my honest opinion. But compared to keberkesanan, I will choose PIXY rather than Silkygirl sebab makeup kat muka betul-betul terkeluar, which is best sangat! Actually, after korang dah remove makeup, boleh guna liquid foam Pixy untuk next level hilangkan makeup :)



P/S lagi: Mood exam, after exam baru focus balik kat BTMA k :3
P/S: lagi lagi lagi: now, kena jarang guna makeup, lesson never learnt si Aimi Nursyameem ni lepas muka kena damaged guna REVLON FOUNDATION! dem dem dem

Lots of love,
Miss A :)

November 25, 2013

Product review: Cathy Doll Karmart 'Make Me Snow'

Assalamualaikum, Hai! Yeayy, berjaya jugak lah saya nak update blog tak seberapa ni, siap gaduh-gaduh lagi nak divide time for study, revision, online *ni memang selalu, confirm benda lain tak buat dah kalau deal with ONLINE T.T* so, yeahhhhhh.... now marilah kita lapangkan jiwa, bersihkan hati, and senyumlah dengan menawan *menawan?* pasal saya bakal update entry berkaitan dengan product superb from Korea!



Taraaa! Packaging dia, sumpah lawak! macam kids sangat, youu! eheheh :3 Orang Korea ni, terlalu inventif dalam bab-bab pencerahan kulit. Try click entry ni >> CLICK ME << this entry also one of my review jugak pasal product pencerahan Korea.  

Okay, briefly speak, saya kan, sebenarnya TAK MINAT LANGSUNG dengan product Cathy Doll Karmart ni. Tak tau lah kenapa, for me, dia punya packaging macam budak-budak sangat! I mean, I don't say that I hate kids, but come on! almost semua barang dia pic patung je, macam scary tengok *hampa nak cakap aku pelik, aku tak kisah, ni based on my review lol* :P Tapi, after usha banyakkk gila online shop kat IG dok jual product ni + testimoni almost positive, saya pun rasa,

'K lah, walau tak minat sangat packaging macam promote barang budak, try lah satu ni.'

But I'm so damn lucky dapat this product FOR FREE from my sis. Arigatou neh, Nee-san! muah chupchup :3

For those yang concern dengan intipati Cathy Doll ni, saya dah list kan semua. No worries!

INGREDIENTS: Aqua, Eau, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Cetyl Alcohol, Fragrance(Parfum), Tocopherol, Stearic Acid, Petrolatum, Dimenthicone.




Cathy Doll Karmart 'Make Me Snow'

Yang Best!

>> Harga affordable, RM25.00 untuk 230 gram. In shaa ALLAH, rasanya tahan almost 2-3 months, depends pada penggunaan. Tapi, kalau orang overr gila nak tengok kesan 'snoww' nya tu, pakai hari-hari, tahan almost one month je lah kot. hehe 

>> Tak perlu apply banyak kali, sekali picit, apply rata kat lengan, or mana-mana part awak nak. Confirm putih melepak as easy as PIE!

>> Bau yang nice, tidak terlalu wangi, which is soo damn good! Kalau product wangi sangat ni, confirm banyak chemicals. Be careful, love!



Yang Kurang Best!

>> Kalau apply banyak, nanti boleh tinggalkan kesan chalky. So, never apply more than 2 or 3 squeezes. Once just enough.

>> Ada jugak certain harsh chemicals such as Pethrolatum and Fragrance. Sebab tu, saya kena kurangkan pakai product cenggini. Ehiks



My hand's pic. Memang boleh rasa perubahan within one usage! saya apply semalam, hari ni, memang betul nampak kesan. I'm really happy with the result, tapi maybe takkan pakai regularly sebab takut nanti over putih! Nanti orang tersilap tafsir, kata I macam foreigner. *gedik gila, taulah study kat U yang ada oversea punya enviroment* LOL

Till then, loves!

P/S: Maybe aku yang pelik kot, sebab dah nama product ni, Cathy DOLL. Duhh, whataya expect kan. mesti banyak pic DOLLS. Eh eh, tapi dalam banyak dolls, only DAKOTA ROSE & ALLISON HARVARD je yang dahku rasa lawa and not afraid of calling them living barbie doll 

Lots of love,
Miss A :)

November 5, 2013

Evolution Of Smooth (EOS Lipbalm)

Assalamualaikum, Hai! 

Mulanya saya ingin mengucapkan, salam Maal Hijrah kepada semua pembaca BTMA, pada muslimin mahupun muslimat. Eh, saya selalu confuse nak tau beza muslimin and muslimat. Dulu and up until now, still fikir Muslimin untuk boys, muslimat untuk girls. Betul kan? kan? Errr.... *fikir 5 minit,tanak kelihatan kurang bijak. fokus* 

Rasanya betul! HAHA XD *faillll!*

Alah, biarlah! Janji semuanya dah bersedia untuk mengharungi tahun baru, buat azam baru, buat everything serba baru, mengikut kalendar Islam. Moga diri sentiasa diberkati hendaknya :')


Okaylah, hihi tak mahu cakap banyak. Korang tau kan, EVOLUTION OF SMOOTH a.k.a EOS Lipbalm merupakan one of the most lipbalm yang sangat besttt and unique feature yang basically, only boleh dapat kat US. Due to that, kita kat Malaysia ni banyak pakai yang lipbalm, liptint, lipstick whatsoever dari brand kita kenal lah. But not for me! EOS sentiasa menjadi pilihan hatiku dari mula saya nampak lipbalm ni and bertekad nak collect all of them!




BALL OF JOYS!

Time ni, mula-mula saya beli EOS limited edition punya pack! nama flavor pun cute :3 Strawberry sorbet & Passion fruit. Actually, sebenar-benarnya, saya memang bukan jenis girl yang suka pakai lipstick. I mean, dulu memang ada pakai. But now kurenggg sikit, more on lipbalm. So, I need to find something that can moisturize my lips and at the same time, colorless



I tends to buy more and more sebab EOS ni banyakkkk sangat flavors! Serius! semuanya best pulak tu, ada rasa manis buah bila apply kat lips. Yang latest saya beli pun flavors Blueberry Acai, Honeysuckle Honeydew and also Lemon drop! Lemon drop sangat bagus sebab dia ada spf 15. Great for those yang selalu kena bekerja under sun. Masa untuk re-apply EOS ni after 2-4 hours :)

Benda yang menarik hati tentang EOS product:

:Didatangkan with hand cream, body lotion and also shave cream.
:Available untuk semua gender *UNISEX*
:Unique feature *ala-ala egg*
:Wangi and free from Pethrolatum, Paraben, gluten and so on.
:95% Organic ingredients.Another 5% datang dari source plants.
:100% safe from any harsh chemicals.
:EOS flavors sangat banyak, 50% of them saya dah beli, tinggal lagi nak beli >> Sweet Mint, Pomegranate Raspberry, Summer Fruit, Medicated Tangerine, Vanilla Bean!

I just love finishing my 2013 wishlist with all of these:

 ✓  Atira Ariffyn artworks :CLICK HERE:
  Boxy Sometime bag :CLICK HERE:
  PINENG Powerbank yang sangat awesome + goldiee much! :CLICK HERE:
 ✓ EOS Lipbalm :CLICK, eh tak payah, this is the entry. hihi :

For those yang berminat with EOS, boleh refer pada Instagram ini okay :3
@EOSMALAYSIA

P/S: EOS Lipbalm sentiasa ada yang latest packs macam Alice in wonderland,Blueberry Acai & Berry blossomBasket of fruits 4-pack, Breast cancer awareness, Limited edition 3-pack and 4-pack lipbalm! memang sentiasa kena alert dengan product EOS ni pada mereka yang suka kumpul benda cute, including me :3 Toodles!

Lots of love,
Miss A :) 

November 2, 2013

Product review: Korea Red pomegranate whitening lotion & cleanser

Assalamualaikum, Hai! Okayy, mood nak meng'update' blog telah datang berkobar-kobar ya, little lovesss sebab rasa teruja sangat after berjaya menghafal certain topics yang bakal keluar untuk exam midterm hari isnin ni. I think exam tu hari isnin due to cancellation by my lecturer hari rabu lepas sebab time tu ada PKR IIUM, a.k.a hari mengundi untuk semua kuliyyah. So, yeah... I'm just repeating and memorizing all over the topics again...K

Hah! korang kenal tak pelakon korea cantik ni? Well, for me, she's pretty sebab kulit dia cantik sangat! flawless without makeup. Uishh nak sangat kulit macam dia T.T


Song Hye Kyo!kalau korang pernah tengok siri drama korea Autumn in my heart and also Full House, confirm kenal si comel ni! ehiks :3

Due to her beauty, she's revealing one of her beauty secret which is THIS!



Ahaha, confirm lah dia tak pakai sunsilk *dahku je pakai sebab rambut bergondol dengan kelemumur, but now dah okay, yeay!* Yes peeps! now you see it? Red pomegranate whitening lotion & cleanser!

 SHK sangat recommendkan kita yang nak kan kulit cantik, kulit dilindungi dari matahari sebab ada spf50++ and also at the same time, nak mencerahkan kulit is to use this amazing product! 

Actually, I dah lama usha lotion ni kat IG, ramai jual selalunya price rm25 *standard* and paling mahal rm40++ TAK TERMASUK POSTAGE lagi tau! itu pun price untuk lotion sahaja. But Al-Hamdulillah, niat nak beli red pomegranate lotion&cleanser ni tercapai bila saya berjaya ter'jejak'kan kaki di kedai yang menjual almost semua barang korea and of course, walk in kedai harga jauh lagi murah! I got rm35 for both. Seee, MURAH nak mati kan! \o/


:MY REVIEW:


Red pomegranate whitening lotion 

>> sangatlahhhhh kesat and terlampau chalky! omgg, ingat bila pakai rasa best lah kan. but, yeahh it is memang best, tapi for me nampak macam kesat sangat T.T

>> tak ada agent kelembutan kat situ! lotion ni tak moisturize kan kulit.

>> susah nak blend and terlampau thick. That's why sangat bagus apply sekali usage sahaja. Tapi yang best, dia tak payah apply banyak-banyak. ada element economical sikit kat situ *jimat, LOL*


Red pomegranate cleanser

>> Susah nak gosok kat badan. idk why, tapi memang tak berapa best sangat. err



Apa yang saya rasa best pasal product ni?

>> Ia ada spf tinggi, which is 50++ and ada kesan pemutihan secara instant. so far saya pakai, dah nampak sikit kesan putih tu kat badan, but saya tak apply selalu tau. hehe :3

>> bau wangi, saya beli rose flavor. dia ada 4 flavors, semua wangi, but among all, I chose rose sebab err I punya suka lah! haha

RATING: 3/5. Tak berapa nak recommendkan orang untuk beli product ni sebab saya rasa biasa je. Tak faham kenapa SHK suka product ni. Well, different people, different interest kan.

P/S: Rasa macam menyesal beli after kempunan nak sangat pakai. Ingat best bak hang. Aishh

Lots of love,
Miss A  :)

October 17, 2013

ChocolateMars Bar!

Assalamualaikum, Hai :3

Okay, first of all, nak cakap. Saya peminat setia chocolate! I mean, come on guysssssss and girlsssssss! takkan tak suka chocolate kan? name it, cake,cupcakes, ice-cream, muffin, and whatsoever. Seriously, even saya yang memang konon on diet pun, diet boleh punah disebabkan chocolate. Eh, tapi saya dengar, chocolate ni mampu mengurangkan kadar cholesterol lemak di hati. Idk, is it true or not. lol



Hah, yang makanan dap dap dap kat atas ni, first time hokayy saya rasa. At the first place, memang usha lamaaaaa sangat kat instagrammer ni, nak beli idok, nak beli idok sebab tengok memang tempting sangat! dah lah melted chocolate mars on top of kellogs cornflakes tu. Sedap due to my tastebuds sebab first time makan. Lama-lama jadi addict. So,yeah, I kinda habiskan bekas yang atas tu solely alone and bekas bawah tu beli untuk family. But...saya dah makan separuh. HALF K. HALF! T^T

Diet kemana, exercise kemana. damn it!

Nak order, boleh kesini ye :)

INSTAGRAM: Nurrasyidahkamar

Lots of love,
Miss A :)

September 28, 2013

Because it's Isabel Marrant sneaker wedges!

Assalamualaikum, Hai!

Ececeh, saya ni seorang blogger yang tegar, sentiasa, sentiasa, sentiasaaa ada masa nak meng'update' blog! Well, for now yes, I am ada masa nak update blog. Nanti bila assignment dah berlambak lambak, baru tergedik gedik blog ni berhabuk. Appreciate me now, dear bloggie! LOL

I am a girl. I am a hijabi that love shoes! everything about shoes really amazes me, really make my heart races, cepat cepat dup dap dup dap bila tengok kasut. Besides makeup, clothes and also accessories, SHOES memang one of girl bff jugak. Except, semua orang minat dengan flat, high heels, mary jane, boots, ankle boots BUT! 

I prefer these! *and also other sneakers, yippie!*


  
Isabel Marrant inspires sneaker wedges! LOLL I still love wedges, but sneakers have always been my favorite sebab saya rasa, and I look kewlll pakai sneakers. Plus, kat UIA kan banyak berjalan, sem ini memang sem yang nak aku lebih kurus! Classes and bilik hostel semuanya pakat tingkat 3,4 bagai. So,yeah. I call it SEM KURUS.



Pink ni, memang ada wedges kat belah dalam, that is why, saya pakai nampak tinggi. But I love the appearance, nampak sweet and girlish. Se lasak-lasak dahku pun, still lagi maintain ayu bila mengenakan colour lembut. IM sneakers ni combine dengan tali. Rasa jugaklah kelecehan kat situ, but well, I love it, so ignore the bad side LOL



Yang gold+blue ni memang MENAWAN HATI! pakai pun bukan main comfortable! best sangat! and appearance dia, nampak saja macam tinggi, but actually tak pun. Dia flat, but I like it sebab nampak kewll and classy :3 



Taken from MY INSTAGRAM. Leopard print masih lagi menjadi kegilaan I! love this one too, boleh matching dengan bag SOMETIME boxy saya dalam ENTRY ini,tapi ni my sis punya kasut. Nasib baik muat bila saya try. Perghh, memang masyuk, lepas ni boleh main switch dengan kakak, but kesian. Saya je lah boleh tukar but my sis tak boleh due to my giant size, UK61/2 a.k.a MY9 -.-  and she's size UK5, MY 7/8 *btw, I still love you kaki :3*

Certain people said, pakai kasut macam ni, for hijabi looks weird. But not for me! 

Asalkan kita pandai mix and match, boleh je jadikan sesuatu impossible jadi possible! I love my shoes so much until it hurts me when I look at my wallet, selalu kosong gara-gara beli barang cenggini. Aghhhh, pedulik pedulik pedulikkann *hentak kaki pakai kasut IM*

You guys yang suka kasut macam saya ni, boleh pergi INSTAGRAM mereka yang super awesome!

Light pink and gold+blue Isabel Marrant sneaker wedges -> PELANGI SHOES

Leopard Isabel Marrant sneakers -> BLOSOMATTIC

Have a bless day with ISABEL MARRANT, Dolls!

Lots of love,
Miss A :)

September 27, 2013

Product review: In2it VS Silkygirl Eyeliner

Assalamualaikum, Hai!

Setelah berkurun lamanya nak cakap, nak buat review pasal eyeliner favorite abad ini, akhirnya, saya berjaya jugak menggagahkan diri nak bukak mata luas-luas and jari tung tang tung tang gedik menari di keyboard. *tarik nafas lega* takpelah, demi blog kecintaan. Sweet tak I, blog? :3

Refer pada ENTRY ini, saya ada janji nak review about eyeliner. Okay, basically, eyeliner ni kira macam dah jadi satu benda asas wajib ada dekat dalam handbag semua wanita cantik cun meletup kat luar sana and termasuklah saya #eh I mean, saya pun wajib ada eyeliner, bukan saya wanita yang cun tu LOL Serious talk, memang EYELINER mampu memberikan impact yang berbeza pada diri seseorang.'Boost'kan keyakinan diri and menyerlahkan kecantikan mata! Saya suka pakai eyeliner ini.



I am a hugeeee fan IN2IT WATERPROOF eyeliner! kalau nak tahu, ini lah my first eyeliner yang I hooked up dulu since dari form 5 and up until now. IN2IT jugak ada gel eyeliner yang best! but... K lah, nak buat confession. I tak reti pakai gel eyeliner. Tapi teringin gila nak try! Tapi, bila try selalu comot,senget benget tak payah cakap lah kan -.- damn

I hate my sis sebab dia pakai selalu nampak lawa. EEE 

Arghh, persyaitonkan semua! Janji ada In2it waterproof eyeliner ni pun dah cukup buat mata I sexy. Tadelah dull sangat, mata bengkak bagai. Hehe :3

HONEST OPINION:

BEST :)

-Tahan lama, paling last pun up to 7-8 hours.
-NO FRAGRANCE and NO HARSH CHEMICAL <--Ni yang kita mahu!
-Senang nak apply, hitam melekat lawa :3
-Mudah dibawa. Seluk je mana-mana poket, confirm lolos!

TAK BEST :(

-Jenis akan tinggal kesan hitam kat atas eyelids kita bila berpeluh dengan banyaknya. kengkadang lah ada rasa macam tu. And dulu, saya suka apply atas dan bawah eyeliner tu, nak bagi mata kononn sangat macam minah arab. Last-last, jadi comot. *aik, kata waterproof -.-*
-Quite pricey, but still affordable for me lah. rm19.90

Satu lagi eyeliner paling I suka pakai jugak is -> SILKYGIRL PERFECT STAY  20hr eyeliner!



Saya mula memakai eyeliner ni, masa stay beraya dirumah makcik. My mum yang pakai and saya pun cuba jugaklah menggedikkan diri pakai jugak eyeliner ni sebab tertinggal eyeliner IN2IT kat rumah. First time pakai, memanggg JATUH CINTA! 

HONEST OPINION:

BEST :)

-Hitam melekat kat mata, tak comot!
-Long Lasting, dah nama tahan up until 20 hours kan :3
-MURAH! rm14.90
-Senang dibawa jugak.


TAK BEST :(

-Senang PATAH! kalau bukak and apply ter'laju' sikit, pap patah. adoi 
-Tak boleh nak cover penutup dia dekat belakang. macam IN2IT, penutup dia senang boleh cucuk kat belakang. Macam SILKYGIRL ni quite leceh jugak lah.

Both are my favorite walaupun ada PROS and CONS. BUT, the winner is;




IN2IT! 

But I still love SILKYGIRL, though :') Both are awesome eyeliner I have ever wear in my entire life. dorang*dorang?* berdua ni lah peneman untuk mata I yang rabun ni. bff cantikkan mata I. Hiks thank you!

You guys can buy these awesome eyeliners dekat Guardian and Watson terdekat. Happy shopping darling

Lots of love,
Miss A :)

September 26, 2013

Product review: IBUPUTIH whitening cream and TABITA hand body lotion

Assalamualaikum, Hai Hai Hai!

Al-Hamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menulis dan membuka blog kecintaan I ni, hiks so far, class dah mula start, assignment dah berlambak bagi, groupwork, presentation and so on. Nasib baiklahhhh saya sangat suka dengan study, so I really don't mind having a lot of works. LOL



Based on the title, rasnya semuaa tak sabar nak dengar! kan kan kan :P This entry, Al-Hamdulillah, boleh dibaca DAN juga boleh digunakan lelaki mahupun perempuan :) suka tak dengar? UNISEX whitening product!

Saya menggunakan product IBUPUTIH kira-kira bulan 8 tahun 2013, masih berjinak jinak lagi dengan product ni. At the first glance, I do admit, bukan nak berlagak. Tapi serious talk. Saya memang dilahirkan berkulit putih. Putih susu masam #eh compared to my sissy. Saya banyak ikut my mum punya gen, that is why kulit putih gebu gitteww ececeh!



Tapi, selepas itu, my face tends to change dari colour putih gebu ke tak berapa gebu disebabkan kuasa high chemical dalam alat solek, kulit dah jadi kusam, tak sekata and senang cakap, buruk lah. Dah tak berapa nak licin compared to kulit masa sekolah. So, I used TABITA skincare and so far, memang okay! best lah, jerawat tak keluar macam dulu sangat masa guna banyak sangat product skincare yang lain. Me is HAPPY :')

Bila kulit muka dah quite bersih 70-80% bebas jerawat *except tinggal parut degil kat pipi, kesan facial and also pimple scars* Saya rasa;

'Selama ni, aku asyik cautious pasal kulit muka je. Tak pernah langsung kisah pasal kulit badan.'

I do admit, saya ada kulit muka dan badan yang super sensitive! Tak boleh langsung apply mana-mana cream sebab my skin mudah bagi reaction gatal-gatal and ruam merah. Because of that, saya jarang pakai cream kat badan. TAPI!



Taken from my INSTAGRAM.IBUPUTIH rm50/20 gram dan Whitening body cream rm50/50 gram. At last, saya memberanikan diri jugak membeli dan memakai product IBUPUTIH! Ya ALLAH, memang my first opinion;

-keciknya dia punya bekas!
-mesti cepat habis
-packaging nampak murah
-mahal nak mati, rm50/20 gram? wadahel -.-

Mula-mula rasa menyesal beli. After that, malam tu saya apply kat tangan and lengan. Nak tengok, kulit bagi reaction apa. After 3-4 days, AL-HAMDULILLAH sangat! IBUPUTIH suits well with my skin, tak bagi any reaction except KESAN PEMUTIHAN  boleh nampak within 1 USAGE! seriouslyyyyyy memang saya suka and at the same time, JATUH CINTA dengan IBUPUTIH! hihi :3

Oh yes, besides IBUPUTIH and Whitening body cream, saya juga apply TABITA hand body lotion. Yelah weh, saya kan pengguna tegar TABITA! kenalah promote ke'best'an TABITA lol



Time ni, saya repeat order untuk kali ketiga for TABITA. Order terus dengan Acne cream TABITA rm100, Trial set TABITA rm130 dan jugak our main focus -> TABITA hand body lotion, rm55.

After menggunakan IBUPUTIH and TABITA, saya sangat berpuas hati dengan resultnya. Saya rasa, kulit saya;

-GEBUUU nak mati! lembut sangat hihi
-Bau badan sentiasa wangi bila apply both of these product  
-Colour kulit nampak semakin sekata dengan colour muka, cuma colour muka more to pinkish white. Glowing and pink sikit compared to kulit badan :3 

Yang pasti, saya sangat berpuas hati dengan IBUPUTIH dan TABITA!



Lots of love,
Miss A :)

September 21, 2013

Glittery and Crumple

Assalamualaikum, Hai loving people!

Al-Hamdulillah, pada sesiapa nakkan product kecantikan dan pencerahan muka dan badan, PUTIH PERMANENTLY. sila lah click my mail button. You won't regret clicking it :)


ADS END.

Hehe, sekarang ni, apa-apahal promote dulu blogshop saya. Yelah weh, nak tolong mereka yang tak ada INSTAGRAM untuk usha product whitening terbaik abad ini *ewah, ayattt!* 

Well, berdasarkan entry yang lepas, I did mentioned pasal my favorite tudung. My favorite, wide and crinkle shawl collections. In shaa ALLAH, hari ni, nak promote lagi another shawls yang best best untuk korang nak pakai. Anddd at the same time, menambah berat lagi beban kat almari hangpa sume. errr :P

*pedulikan, pedulikan! kita nak tolong orang bur'business', that's why kita KENA beli barang depa <--ayat pujuk diri sendiri*


Hah, pada mereka yang minat dengan tudung style glitter, lip lap oberrr, you guys should check this out! Actually, saya tak pernah langsung ada shawl glitter and saya juga tak berani nak try pakai sebab rasa macam gewdicks >ini semua poyo -.-'< But, overall, saya suka. Material knitted shawl senang dibentuk kat muka and very wide

HONEST OPINION: for the beginner like me memakai this kind of shawl, memang satu experienced yang mengujakan, and also saya rasa, my face look a lil bit slimmer *kot* bila pakai shawl cenggini and my face jugak looks different. Different macam mana?


Taken from my INSTAGRAM. SEE, SEE macam ni hah. weird kan muka saya. or maybe saya yang tak reti nak style kan tudung ni. K

One of the best glitter shawl, but I will not going to wear this for further period sebab saya jenis suka material viscose. But, it's worth to try something new! hiks

INSTAGRAM: SIZZLES_PRITEE (shawl and hijab online seller)
FACEBOOK: www.facebook.com/sizzles.pritee

Next, pada my lovely readers yang suka wide, crinkle, crumple, wrinkle and sewaktu dengan namanya which is, tudung konyok! this is one of the perfect online shop for you :)


THE ORKEDEA *greyish crumple shawl*


ANNEROSLEN *mustard crinkle wide shawl*






 THE ORKEDEA *electric blue crumple shawl*

Pictures of me wearing crinkle/wrinkle/crumple shawls! saya sayanggg semua shawls saya and I gotta say, my addiction over these shawls will never end sebab I love it very much, every bits of it ❤ :')

INSTAGRAM: AnneRoslen
FACEBOOK: www.facebook.com/anneroslen 

CLICK HERE for more details pasal shawls AnneRoslen.

INSTAGRAM: TheOrkedea
E-MAIL: theorkedea@gmail.com. sorry, the sellers tak ada FB.

I hope you guys enjoy reading this entry, especially for my dolls yang kat luar sana masih mencari-cari shawl lawa cantik best dan ingin menambah shawls collection. Just Like Me :3

If you guys want me to advertise any blogshop pasal shawls, accesories and beauty, do email me one!

Business mail:aimi.ibuputih@hotmail.com

Lots of love,
Miss A :)

September 16, 2013

Searching around

Assalamualaikum, Hai loves!

Sooooo, saya dah tengok random key search on google about my bloggie and also my stats with overviews, and basically, topics kat bawah ini paling banyak orang suka baca. For those yang terlepas pandang untuk membacanya, you guys can click link (sss) kat bawah untuk memudahkan kerja nak mencari my entries tu :)

1. Gadget power and lawa PINENG Powerbank, CLICK HERE.

2. Berkaitan dengan TABITA skincare, how to use, instructions, experience, challenges and result memakai the ORIGINAL TABITA, CLICK HERE for part 1 and CLICK HERE for part 2.

3. Product clay mask yang best, halal dan juga safe from any harm chemicals, BIOGLO CLAY MASK, CLICK HERE.

4.Nak cari casing handphone lawa-lawa, cun and more like girlish :3 CLICK HERE.

5.More about Shawl super best, great quality from SUCI BY YATT HAMZAH, CLICK HERE.

6. Kasut cute JELLY BUNNY, CLICK HERE.

7. My thought about LELAKI. CLICK HERE.

8. First time guna handphone XPERIA J, sony up until now :) CLICK HERE

9. Product review for sunblock MENTHOLATUM, CLICK HERE.

10. Game comel and wajib download for Android and Apple user! POU :3 CLICK HERE.

11. HONEST entry pasal kerosakan muka and first product yang okay with my skin, MEIKO JAPAN. CLICK HERE


Till then, see ya love!

Lots of love,
Miss A :)

September 14, 2013

Beauty review: MOD Paradise

Assalamualaikum, Hai hai! 

Whettttt, MOD Paradise? Apakah itu? well my lovely readers, saya nak share satu tempat yang sangat best untuk anda yang lawa, kacak diluar sana itu yang sangattt meminati kecantikan dan very-the-particular-person when it comes to penjagaan tangan dan kaki. Alah, yang nama english MANICURE&PEDICURE tu! 


Honest speak, saya bukan jenis pentingkan penjagaan tangan dan kaki. Saya sangat the-very-particular-person when it comes to product kecantikan muka. Yup, muka bagi saya penting. Sebab impression and appearance yang memuaskan, yang memberikan keyakinan diri sendiri bermula dari muka <- THIS IS MY OPINION. idk about others, everyone ada differents kind of thought bila cakap pasal confident. hell yeah, this is my blog, so saya luahkan apa sahaja yang terlintas kat kepala  :)

MOD Paradise is a place where you can pampered your beautiful hands and legs dari kepenatan bekerja tak henti-henti, and also sesuaii sangat pada mereka yang sukakan arts berkaitan dengan kuku. Serius, servis mereka sangat best okay!


  
Saya sempat snap sikit je suasana dalam shop ni sebab servis dorang laju, dapat customer terus taknak lepas tangan, committed buat kerja 100%! Tu yang I suka  



Ini first time saya buat mani&pedi, 5 months ago. Picture taken from MY INSTAGRAM before nak flight pergi UK. Excited sangat, bercuti dengan kuku cantik, shining, bersih   

This is my second time pulak. 



Picture taken from MY INSTAGRAM too. For me, ber'manicure' ni ibarat amalan sunnah je lah untuk le family nak berias sebulan or dua bulan sekali. Plus, kekilatan kuku after manicure for me, tahan almost a month which is sooo good! tak rugi RM28 untuk sebulan.

Ini bahan-bahan yang mereka guna masa kilatkan kuku. Entah boleh baca ke tak hangpa semua lol :P



Nampak tak! haha

Ada exfoliating cream, plug wire,  hand cream, glittering and moisturizing cream, nails oil etc. Actually, saya tengok based on apa yang saya rasa betul masa amoi cantik kat depan buat kerja dia, nama product tu semua pakat hentam je lol

So, hasilnya....



Jeng jeng! this is my third time, *tangan kanan jugak jadi model manicure sebab I kidal, tangan kiri sibuk snap pic* bermanicure di tempat yang sama, which is MOD Paradise :')

What I love about them?

:Convenience atmosphere
:Very nice workers, takdak layan macam malas malas, semua friendly 
:Long lasting *kekilatan kuku, kalau untuk kuku kaki, almost two months! wowww
:Reasonable price, both tangan and kaki rm68. best kan!

You guys can check them at their FACEBOOK PAGE try lah buat treatment untuk sekali, confirm nak datang lagi lepas ni! GUARANTEED!

P/S: Sekali sekala, kena juga manjakan badan. Takkan muka saja nak cantik, tapi badan tak terurus, tak best lah kan. hiks :3

Lots of love,
Miss A :)

September 13, 2013

Few dates.

Assalamualaikum, Hai :)

Yeahhh, finally setelah three and a half month menguruskan+menggemukkan diri *sikit je k* stay dirumah, busy dengan my online business, busy dengan my kitty love love, busy dengan lesen kereta pffft -.- Tarikh 9 September 2013, saya menjejakkan kaki kembali di UIAM. Oh my lovely second home :')

Al-Hamdulillah, based on my result, Saya aim untuk dapat degree in Accounting. takpun Islamic Finance. Tapi, ALLAH dah tentukan yang mana baik, yang mana kemungkinan besar rezeki saya lagi terbentang luas dalam bidang business, so yeah. I got a degree of BBA. Bachelor of Business Administration. Most of my friends like, macam;

'wheeeeettt? Aimi dapat BBA? SERIOUSLY??' muka pakat annoying, muka tak caya :P

Tapi saya tak kisah. At the first glance, I do admit, I hate BBA. But now, I'm going to embrace it with open heart. Kami student business pandai sara diri, berdikari, hebat lagi terpuji. Ececeh :3



Say big HI to blog writer :3

Hari sabtu lepas, 7 SEPTEMBER 2013, Convo Abang. CLICK HERE .

Hari Ahad *important DATE, 8 SEPTEMBER 2013* my mummy punya birthday! yeayy kami semua sambut di Seri Pacific Hotel courtesy by Groupon kakak moks :3 ni hah, certain of the foods and dah jadi taik dalam perut, wiwiwi




Kenalah makan healthy kan. Dah nama diet lol



Anddddd then.... diet entah kemana, arghh persyaitonnnirojim kan semua! makan makan sampai perut explodes!



Their yumms yumms bread pudding with custard filling + red velvet shortcakes! sedap, but time ni, full sangat perut. err



Ni outfit saya pakai hari celebrate my mum's birth. K tayah tegur, tau dah shawls tu memang senget -.-

10 SEPTEMBER 2013, Test JPJ lesen kereta P, saya tak lepas. Sedih sedih jugak, oh well. Life must go on, nanti nak re-test 24 Sept ni :) Cheer up, AIMI! go go go!

Till we meet again, lovelies!

Lots of love,
Miss A :)